ناگفته هایی در مورد پمپ پلیمری
در بیست سال اخیر تمایل به استفاده از پمپ های پلیمری برای کاهش فرسایش و افزایش بازدهی بیشتر شده است. بعضی از شرکت های سازنده با طراحی ویژه روتور- استاتور در کنار حفظ قابلیت ظرفیت فشار با کاهش سرعت پس و پیش رفتن خروج از مرکز و افزایش طول خطوط نشت بندی که خطوط جریان را مستقیم تر می کند به موافقیت های چشمیگری دست یافته اند. به علاوه به دلیل کاربرد پمپ هایی با قطر روتور کمتر و خرووج از مرکز کوچکتر نیروهای محوری بر مفصل ها و یا یاتاقان ها نیز کاهش یافته است.
ناگفته نماند که در طراحی پمپ بلوکی نیز گام های موثری برداشته شده که حاصل نتایج زیر است:
الف) صرفه جویی در فضا
ب) کاهش تعداد اجزا و مفصل های اتصال محور به یکدیگر (برای جایگزینی یک روتور واحد با تعدادی اجزای چرخنده)
ج) سادگی دمونتاژ و تعمیر و نگهداری پمپ پلیمری
سرعت بالا و پایین رفتن خروج از مرکز در پمپ پلیمری های جدید با قطر روتور کمتر و پیکربندی درازتر در مقایسه با پمپ های قدیمی و با سرعت دورانی یکسان بیست درصد کمتر است که خود موجب طول عمر بیشتر اجزای روتور و استاتور (که اصلی ترین بخش های فرسوده شونده هستند) می شود. طولانی تر بودن خطوط نشت بند به ویژه در سرعت های کمتر و فشارهای بالاتر باعث بهبود بازدهی حجمی خواهد شد.
با توجه به اینکه بارهای محوری تابع مستقیم اعمال شده بر سطح مقطع روتور هستند طراحی سنتی به دلیل قطر روتور بزرگتر می تواند تا 50% بار محوری بیشتر به مفاصل وارد کند.
پمپ پلیمری در سالیان متوالی هم از نظر کیفیت مواد و هم از نظر طراحی توسعه یافته اند. در روتور پمپ پلیمری صاف بودن بیشتر سطح روتور علاوه بر افزایش عمر قطعات باعث کاهش گشتاور راه اندازی و چرخش بهبود حرکت های مکانیکی و جریان های هیدرولیکی و کارکرد نرم تر نیز می شود.
در مورد مایعات اسنده از پوشش کرومیک سطوح استفاده می شود.
یکی از روش های نوین روش الکترولیت داکتیل است که پوشش بدون شکاف و غیر متخلخل ایجاد کرده با فلز پایه ترکیب می شود و از پوسته شدن یا از جا بلند شدن پوشش جلوگیری می کند.