پمپ های اسیدی ماشین هایی هستند که برای بالا بردن سیالات از یک ارتفاع پایین به ارتفاع بالا و یا برای تخلیه آنها از یک منطقه کم فشار به منطقه پرفشار مورد استفاده قرار می گیرند البته در مواردی که از طول لوله ها بسیار زیاد و یا مقاومت هیدرولیکی بالا باشد مانند خطوط انتقال روغن نیز از پمپ استفاده خواهد شد. 

پمپ های اسیدی با ایجاد اختلاف فشار در سمت مکش و دهش عمل انتقال سیال را انجام می دهند. یک پمپ انرژی مکانیکی تامین شده از طریق یک منبع خارجی را به انرژی حرکت سیال تبدیل می کند بنابراین پمپ ها با افزایش انرژی سیال باعث بالا رفتن سیال یا غلبه بر مقاومت های هیدرولیکی در لوله تخلیه می شوند. 

اساس عمل پمپ اسیدی معکوس عمل موتورهای هیدورلیکی است یعنی در موتورهای هیدورلیکی انرژی حرکت سیال به کار مکانیکی تبدیل می شود اما در پمپ ها همانطور که در بالا به آن اشاره شد کار مکانیکی سبب افزایش انرژی سیال خواهد شد. 

طبقه بندی پمپ های اسیدی

پمپ های اسیدی عموما با دو مشخصه کاملا متفاوت از هم تفکیک می شوند:

1- مشخصه های هیدرولیکی یا سیال پمپ شونده

2- نوع پمپ یا کاربرد ویژه ای که برای پمپ در نظر گرفته شده است

استفاده از این طبقه بندی برای تشخیص پمپ اسیدی برای مبتدیان و حتی برخی افزاد باتجربه ممکن است در ابتدا اندکی گیج کننده باشد بنابراین می توان این پمپ ها را به دو گروه اساسی که بر مبنای نحوه انتقال سیال از سمت مکش به رانش استوار است تقسیم نمود:

الف) پمپ های جابجایی مثبت 

ب) پمپ های روتودینامیکی یا پروانه ای

در انتخاب پمپ های پلیمری باید دقت شود که NPSHr کوچکتر از NPSHa باشد. یعنی انرژی در دسترس سیال در مکش پمپ بیش از انرژی مورد نیاز پمپ در مکش باشد تا سیال هنگام ورود به پمپ بخار نشود. 

تشکیل بخار در مکش پمپ ممکن است باعث گرفتگی و انسداد پمپ و در نتیجه سبب کاهش دبی و فشار خروجی پمپ شود. این پدیده را غالبا کاویتاسیون می گویند. 

موضوع کاویتاسیون در پمپ ها موضوع بسیار مهمی است و معمولا یکی از علل اساسی خرابی در پمپ های سانتریفوژ می باشد. 

در مواقعی که دمای سیال نزدیک نقطه جوش است یا پمپ باید مکش منفی انجام دهد و یا به واسطه طولانی بودن خط مکش پمپ و وجود اتصالات متعدد در سمت مکش لوله کشی انرژی سیال هنگام ورود به پمپ کم می باشد بررسی پمپ ها از نظر NPSH و کاویتاسیون امری ضروری است. همچنین در بعضی از کاربردهای خاص که فشار بخار سیال بالا بوده و یا اصولا سیال فرار است بررسی پدیده کاویتاسیون اجتناب ناپذیر می باشد. 

کاویتاسیون می تواند به کاهش یا قطع دبی افت شدید هد پمپ ارزش و سروصدا در پمپ خوردگی پروانه پمپ و خرابی زود هنگام کل پمپ منجر گردد. 

برای ثبت سفارش و خرید پمپ اسیدی می توانید به سایت تکنوپمپاژ مراجعه فرمایید. در صورت نیاز می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید و از مشاورین راهنمایی بخواهید. خرید امن و مطمئن با تکنوپمپاژ