هر پمپ سانتریفوژ، دارای منحنی های عملکرد می باشد. منحنی های عملکرد متفاوتی می توان برای یک پمپ دیافراگمی ساخته شده در نظر گرفت، به عنوان مثال منحنی دبی بر حسب هد، منحنی دبی بر حسب توان و ... اغلب در تمامی منحنی ها، تغییرات یک پارامتر در مقابل تغییرات دبی، نمایش داده می شود، مانند: تغییرات هد، توان مصرفی، بازده، NPSH و ارتعاشات. در واقع، محدوده عملکرد محدوده ای است که پمپ می تواند در آن شرایط عمل نماید بدون توجه به اینکه شرایط عمل مناسب باشد و یا نه. 

به عنوان مثال، پمپ ساخته شده فقط در شرایط کار در نقطه BEP دارای بهترین راندمان و کمترین ارتعاشات می باشد اما هر پمپی دارای محدوده عملکرد مجاز ارجح و غیرمجاز است. محدوده عملکرد مجاز محدوده ای است که پمپ مجاز است در آن شرایط کار کند. محدوده مجاز اغلب با توجه به میزان ارتعاشات پمپ، افزایش دما، بروز کاویتاسیون و یا ... مشخص می گردد. در این استاندارد این منطقه توسط حد بالای ارتاعاشات مجاز محدود گشته و هر پمپی باید محدوده عملکرد مجاز تعیین شده ای داشته باشد. دبی کمینه محدوده عملکرد مجاز، می تواند دبی عملکرد پایدار باشد اما هر پمپی باید محدوده عملکرد ارجحی داشته باشد. این محدوده وسعت کمتری نسبت به محدوده مجاز عملکرد داشته و معیار مرز آن، حد پایه ارتعاشات پمپ است. 

این اصطلاح معرف مقدار دبی است که فروشنده تضمین می کند و وعملکرد پمپ در تلرانس های بیان شده در این استاندارد قرار می گیرد. در واقع پمپ باید برای شرایط طراحی و تست گردد. این دبی معمولاً تا حدی بزرگتر از دبی نرمال خواهد بود (معمولاً 100 درصد) در واقع نقطه عملکرد ارزیابی شده نقطه ای با بیشترین دبی مورد نیاز می باشد. 

روتور چیست؟

به مجموعه تمام اجزای دوار یک پمپ سانتریفوژ که شامل: پروانه، محور، خار و مهره اتصال است روتور می گویند.